Kestopigmentointi

Pigmentointi ei ole sinisten tribaalien tatuointia otsaan, vaan kasvojen parhaiden piirteiden korostamista ja epäkohtien "piilottamista". Kulmat tekevät kasvot. 

Kulmakarvojen pigmentointi aloitetaan haastattelulla. Ennen itse pigmentointia analysoidaan kasvojen anatomiaa ja piirteitä, eli kasvoja "luetaan". Otan huomioon koko persoonallisuuden ja asiakkaan toivomukset. Suunnittelemme asiakkaan kanssa juuri hänelle sopivaa kulmien muotoa ja tarvittaessa on mahdollisuus jopa "nuorentaa" kasvot. Tarkka mittaaminen ja piirtäminen vie aikaa. Vasta hyväksynnän jälkeen laitan pintapuudutetta ja sen jälkeen aloitan pigmentoinnin. Tekniikkani  on puuterointi, joka tarkoittaa luonnollista lopputulosta häivytyksineen ja 3D-efekteineen. 

Pigmentointi koostuu 2 käsittelykerrasta: ensimmäinen on pohjatyö. Pigmenttiä kuljetetaan dermikseen, johon se asettuu non 28 päivän aikana (solun sykli) ja tuon ajan kuluttua väri kuultaa ihon läpi. Iho on tietynlainen suodatin, jonka väri riippuu elimistön omien pigmenttien (hemoglobiinin, karoteenin, melaniinin jne) määrästä. 

Viikon kuluttua pohjatyöstä väri vaalenee huomattavasti, koska ihonalaiset verisuonet paranevat.  Kk:n kuluttua väri ”nousee”. Silloin tehdään huolto, jolloin ihoon laitetaan optimaalinen määrä pigmenttiä ja iho ottaa vastaan sitä paremmin ja nopeammin. Paranemisen jälkeen saamme halutun tuloksen. Eli pigmentointi on prosessi, jonka lopullinen tulos on havaittavissa n. 2kk ensimmäisestä kerrasta.   

Joskus tarvitaan toinenkin huolto, Se riippuu ihon ominaisuuksista: miten hyvin iho ottaa vastaan pigmenttiä ja se pysyy siinä. Toimenpiteet, jotka suoritetaan kahden kk:n kuluessa pigmentoinnista ovat huoltoja. Yli 2 kk:n kuluttua toimenpiteestä työ on värin vahvistamista, jolloin hinta omille töilleni on vahvistuksen hinta. Käsitteet huolto ja värin vahvistaminen koskevat vain omia töitäni.  

Käytän työssäni erittäin puhtaita synteettisesti valmistettuja PermaBlend-mineraalipigmenttejä. Hypoallergeenisiä aineita valmistetaan aina synteettisesti.

 

Jos olet uusi pigmentointiasiakas, voit varata ajan soittamalla 0503805989 tai tule käymään!

 

Kestopigmentointien vahvistaminen -muualla tehdyt

Jos sinulla on toisen tekijän tekemät kulmat, edellytän konsultaatiota, ennen kuin varaat ajan. Teen paljon korjaustöitä sekä vahvistuksia aiemmin muualla tehtyihin
kulmiin, mutta aina se ei ole mahdollista. Haluan varmistaa, että otan työn vastaan ja nähdä lähtötilanteen, sekä arvioin työn määrän. On myös tärkeää ymmärtää, että markkinoilla on laadultaan ja raaka-aineiltaan hyvin erilaisia pigmenttejä. Se, että alla on jo olemassa jotakin väriä (mahdollisesti useitakin eri merkkejä) on lähtökohtaisesti tekijälle paljon haastavampi tilanne kuin silloin, jos iho on puhdas tai siellä on tekijän oma tekemä työ ja omassa käytössä olevaa tuotemerkin pigmenttiä, koska silloin tietää myös mm. miten paljon väriä ihossa on ja miten se käyttäytyy parantuessa.

Korjaus ei ole sama asia kuin vahvistus, vaikka aiempi väri tuntuisikin jo kovin haalistuneelta. Hyvin usein aiempaa väriä on kudoksessa enemmän mitä silmällä näkee (syvemmällä ja kerrostuneena eikä se aina näy päällepäin). Aiempi väri saattaa
reagoida, kun ihoa käsitellään uudelleen ja sen määrä kudoksessa on ratkaisevassa asemassa siinä, voidaanko uutta väriä lisätä päälle. Tummuus on vain yksi asia.
Uudella värillä ei voi vaikuttaa aiempaan väriin emmekä vaalentaa nykyistä väriä, vaan uusi työ täytyy olla vanhaa peittävämpi.

Puuteritekniikkani on aina paras vaihtoehto peitto- ja korjaustöissä. Symmetrian ja mallin korjaaminen edellyttää, että
nykyisiä kulmia saa jonkin verran tehdä paksummiksi -kuitenkin myös, että aiemman työn epäsymmetria ei ole liian suuri. Arvioin aina ensin, onko järkevä lähteä korjaamaan uudella työllä vai suosittelenko ensin aiemman värin poistoa. Vaikka kokemusta on paljon eri lähtötilanteista, arvioin aina jokaisen tapauksen erikseen, enkä voi antaa 100% takuita korjaustöiden pysyvyydestä, koska niissä vaikuttaa niin suuresti lähtökohta, jota en pysty hallitsemaan paranemisen aikana.

Älä siis varaa uusia kulmia, jos sinulle on joskus tehty kulmat (vaikka siitä olisi todella pitkä aika ja väri hyvin haalea), vaan konsultaatio aina paikan päällä ja sen jälkeen varata ajan. Nettiajanvarauksesta ei voi varata uusia eikä toisaalla tehtyjen kulmien
korjausta/vahvistusta.
 

 

Minun tekemien pigmentointien vahvistaminen

Kestopigmentoinnit haalistuvat, kaventuvat ja ohentuvat vuosien saatossa. Myös värisävy voi jonkin verran muuttua. Näiden pienten muutosten korjaaminen ei välttämättä vaadi samanlaista käsittelyä kuin 1. kerralla, sillä ihossa on jo väripigmenttiä. Usein tekemieni ja säännöllisesti huollettujen pigmentointien vahvistamiseen riittääkin vain 1 käsittelykerta (kunhan tulet käsittelyyn niin, että
edellisestä käsittelystä ei ole kulunut liian pitkää aikaa ja työ ei ole ehtinyt liikaa haalistua). Oikea aika ylläpitohuollolle on silloin, kun väri on haalistunut n. puolella siitä miltä se näytti alunperin parantuneena. Muoto tulisi näkyä vielä selkeästi ja värissä olla sen verran tummuutta /peittoa, että yksi käsittely on riittävä. Suosittelen
huoltovälille 1-2v riippuen ihotyypistä, käytetystä värisävystä (vaaleat haalistuvat nopeammin kuin tummemmat).

Toimenpide tehdään samalla tavalla kuin uusissakin kestopigmentoinneissa.
Sinun toiveesi huomioon ottaen suunnittelen huolella vahvistettavien pigmentointien mahd. mallin korjaukset sekä värin. Huomioi kuitenkin, että mikäli mallia muutetaan enemmän kuin 20% vaatii käsittely todennäköisesti vahvistuksen kuukauden kuluttua.

 

Ennen hoitoon tuloa

-Valmistaudu alueen pieneen punoitukseen. Erittäin kova punoitus on harviaista, mutta eri ihotyypit reagoivat eri tavalla käsittelyyn.
-48h ennen hoitoa ei suosittele Aspiriinia tai Ibuprofeiinia, suosittelen myös välttämään lääkkeitä, millä on voimakas vaikutus kehoosi. En kuitenkaan suosittele keskeyttämään terveytesi kannalta tärkeää lääkitystä, vaan konsultoi aina ensin hoitavaa lääkäriäsi.
-Älä juo alkoholia 48h ennen käsittelyä äläkä kofeiinipitoisia tuotteita samana päivänä (kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja voi vaikuttaa haavan vuotamiseen sekä ihon herkkyyteen).
-Vältä hoidettavalla alueella tuotteita, joissa on Tretin A:ta tai A-vitamiinia. Lopeta näiden käyttö alueella kk ennen käsittelyä.
-Vältä AHA-tuotteita ennen toimenpidettä (lopeta käyttö viikkoa ennen) sekä anti-agening tuotteita alueella noin kaksi viikkoa ennen käsittelyä.
-Älä luovuta verta samana päivänä, en suosittele verenluovutusta muutamaan päivään toimenpiteen jälkeen.
-Älä kuori tai tee voimakkaita hoitoja käsiteltävällä alueella muutamaan viikkoon ennen käsittelyä.

-Älä nypi kulmiasi viikkoon ennen käsittelyä, ei kestoväriä pariin viikkoon ennen käsittelyä.
-Ole avoin allergioistasi, kroonisista sairauksistasi sekä muista terveyteen vaikuttavista asioista (huom myös imetys/raskaus) Käymme kontraindikaatiot läpi haastattelussa.