Pigmentering av ögonbrynen

Ögonbrynens permanent pigmentering /PMU=Permanent Make Up
betyder inte att man tatuerar tribaler i pannan, utan att framhäva ansiktets vackra sidor och att gömma sämre sidor. 

Ögonbrynen gör ansiktet. Ögonbrynens pigmentering börjas med en intervju per telefon. Före själva pigmenteringen analyseras ansiktets anatomi, med andra ord ”läser” man av ansiktet. Jag tar i beaktande hela personligheten och kundens önskemål. Vi planerar tillsammans med kunden ögonbrynen i en passande form och vid behov är det möjligt till och med "ansiktslyftning". Noggrann mätning och skissande tar tid. Först efter kundens godkännande av de skissade brynen, appliceras  lokalbedövning var efter pigmenteringen kan påbörjas. Jag använder puder metoden, vilket betyder naturligt resultat med skuggningar och 3D effekter.

Pigmenteringen innefattar 2 behandlingsbesök: första besöket är grundarbetet. Pigmentet förs in i dermis, där den placerar sig inom 28 dagar (cellernas cykel) och under den tiden syns färgen genom huden. Huden är ett slags filter, vars färg beror på kroppens egna pigmentens (hemoglobin, karoten, melanin osv) mängd.

En vecka efter grundarbetet ljusnar färgen märkbart, eftersom blodkärlen läker. Efter en månad ”stiger” färgen. Då är det dags för ett återbesök var man tillsätter en optimal mängd pigment och huden är mer mottaglig fortare. När läkningsprocessen är klar, får vi önskat resultat. Pigmenteringen är alltså en process vars slutliga resultat är synligt ca 2 månader efter första besöket.

Ibland kan det också behövas en extra påfyllnings behandling. Det är beroende av hudens egenskaper; hur mottaglig huden är för pigmentet och hur det hålls på huden. Behandlingar som görs inom 2 månader från --- är återbesök. Över 2 månader från behandlingen handlar det om att förstärka färgen, varefter priset för mina egna arbeten är påfyllningspris (se prislista). Begreppen återbesök och färgpåfyllning berör mina egna arbeten.

Jag använder i mitt arbete ytterst rena och syntetiskt framställda PermaBlend -mineralpigmentter. Hypoallergeniska ämnen framställs alltid syntetiskt.

Är du ny pigmenteringskund kan du boka tid genom att ringa 0503805989 eller komma på besök!

 

Förstärkning av pigment - gjorda av någon annan

Om du har ögonbrynen gjorda av någon annan, kräver jag en konsultation innan du bokar tid. Jag gör en hel del reparationsarbeten på tidigare gjorda ögonbrynen, men det är inte alltid möjligt. Jag vill försäkra mig om att jag
tar emot arbetet..

Det är också viktigt att förstå att det finns pigment av väldigt olika kvalitet och råvaror på marknaden. Att det redan finns lite färg under huden och möjligen flera olika märken) är i grunden en mycket mer utmanande situation för mig än när huden är ren eller det är mitt eget verk och varumärkespigment som är i bruk, för då kan man också vet t.ex. hur mycket färg som finns i huden och hur den beter sig vid läkning.

Korrigering är inte detsamma som bekräftelse, även om den tidigare färgen redan verkar mycket blek. Väldigt ofta är det mer av den tidigare färgen än man kan se med ögat (djupare och det syns inte alltid ovanpå). En tidigare färg kanske reagera när huden är upparbetad och dess mängd i vävnaden är avgörande för om en ny färg kan läggas ovanpå. Mörker är bara en sak. Den nya färgen kan inte påverka den tidigare färgen och vi ljusar inte upp den nuvarande färgen utan det nya verket måste vara mer täckande än det gamla.

Min puderteknik är alltid det bästa alternativet för täcknings- och reparationsarbeten. Att korrigera symmetri och mönster kräver det de nuvarande ögonbrynen kan vara något tjockare - men också att asymmetrin i det tidigare arbetet inte är för stor. Jag bedömer alltid först om det är vettigt att reparera med ett nytt jobb eller om jag rekommenderar att ta bort den tidigare färgen först. Även om jag har mycket erfarenhet av olika startsituationer, utvärderar jag alltid varje fall individuellt,
och jag kan inte ge 100% garantier om reparationsarbetets varaktighet, eftersom de är så mycket påverkade av utgångspunkten, som jag inte kan kontrollera under läkningsprocessen.

Så boka inte nya ögonbrynen om du någon gång låtit göra ögonbrynen (även om det tog riktigt lång tid och färgen var väldigt blek), utan en konsultation alltid på plats och sedan boka tid. Onlinebokningar kan inte användas för att boka nya ögonbrynen eller brynen gjorda någon annanstans.

 

Förstärkning av pigment -som jag har gjort

Permanent pigmentering bleknar, smalnar av och förtunnas med åren. Färgtonen kan också ändras något. Att korrigera dessa små förändringar kräver inte nödvändigtvis samma behandling som 1:a gången, eftersom huden redan har färgpigment. Endast 1 behandling räcker för att stärka pigmenteringarna som jag gör ofta och som underhålls regelbundet (så länge du kommer till behandlingen med
inte för mycket tid har gått sedan föregående bearbetning och arbetet
har inte hunnit blekna för mycket).

Rätt tid för underhåll är när färgen har bleknat till ungefär hälften av hur den såg ut när den härdades. Formen ska fortfarande vara väl synlig och färgen ska ha tillräckligt
med mörkhet/täckning för att en behandling ska räcka. jag rekomenderar
för ett underhållsintervall på 1-2 år, beroende på hudtyp, vilken färgnyans som används (ljusa bleknar snabbare än mörkare).

Ingreppet görs på samma sätt som vid nya pigmenteringar. Med hänsyn till dina önskemål planerar jag noggrant korrigeringarna av den möjliga modellen av pigmenteringen som ska stärkas, såväl som färgen. Observera dock att om modellen ändras med mer än 20 % kommer behandlingen troligen att kräva bekräftelse efter en månad.

 

Innan behandlingen påbörjas

-Förbered dig på lite rodnad i området. Mycket svår rodnad är sällsynt, men olika hudtyper reagerar olika på behandling
- 48h innan beh Aspirin eller Ibuprofein rekommenderas inte, jag rekommenderar även att undvika läkemedel som har en stark effekt på din kropp. Jag rekommenderar dock inte att du slutar med mediciner som är viktiga för din hälsa, utan rådgör alltid med din behandlande läkare först
-Drick inte alkohol 48 timmar före behandlingen och inga koffeinhaltiga produkter samma dag (koffein påskyndar blodcirkulationen och kan påverka sårets blödning och hudens känslighet)
-Undvik produkter som innehåller tretin A eller vitamin A i det behandlade området. Sluta använda dessa i området kk före bearbetning
-Undvik AHA-produkter före ingreppet (sluta använda en vecka innan) och anti-aging-produkter i området cirka två veckor före behandlingen
– Donera inte blod samma dag, jag rekommenderar inte att donera blod under några dagar efter ingreppet
-Gör inte peeling/starka behandlingar på det behandlade området under några veckor innan behandlingen

-Plocka inte ögonbryn en vecka innan beh, ingen permanent färg ett par veckor innan beh
- Var öppen med dina allergier, kroniska sjukdomar och annat som påverkar din hälsa (obs även amning/graviditet) Vi går igenom kontraindikationerna i intervjun