Ögonfransar och -brynen

Alla tjänster finns i bokningssystemet när du klickar på "boka". Förutom traditionella ögonbryn- och ögonfransfärgningar ingår i urvalet

 

Ögonbrynfärgning med henna

Långvarig färgning av ögonbrynen. Behandlingen får ögonbrynen att se tjockare ut. Hålls i hår upp till 6 veckor och på hud även 2 veckor. Direkt efter färgningen är nyansen mörkare än den kommer att vara om några dagar. Har du inte använt henna tidigare, kom på allergitest innan du bokar tid. Under påverkningstid handmassage.

 

Lashlift - böjning av fransar

Permanent böjning av dina egna fransar med hjälp av former, vilket ger intrycket av längre och tjockare fransar. Böjning hålls 5-7 veckor, beroende på dina egna fransar. Detta är för dig som inte vill ha fransförlängningar eller vill ta en paus från förlängningar. Behandlingen innebär permanent färgning av fransarna. Du kan normalt använda mascara och ögonmakeup men våta inte fransar 24h efter beh.

 

Browlift - laminering av ögonbrynen

Sällsynta och bleka ögonbrynen erhålls genom laminering. Behandlingen får ögonbrynen att se tjockare ut. Håret kan borstas varje morgon till önskad form och stannar i det. Att färga ögonbrynen är en del av behandlingen.

 

Paketpris för både lash- och browlift kan göras samtidigt!

 

Behandling runt ögonområdet
 

Behandling för mörka ringar och svullnader. Rengörande, lätt avslappnande tryckmassage och ögonmask. Prova det även med ansiktsbehandlingar eller färgningar!

 

Klassisk ögonfransförlängning

Tillverkad genom att limma individuella mascarafibrer på dina egna fransar en efter en. Fibrerna finns i olika krökningar, längder och tjocklekar. De är utvalda för att passa kundens öga och önskemål. Har du väldigt få fransar rekommenderar jag volymfransar. Vänligen kom utan ögonmakeup och använd inte oljebaserad ögonsminkborttagare samma dag. Gå inte till bastun efter ögonfransförlängning. Klienten har ögonbindel under bearbetningen. Underhåll görs efter 3-4 veckor. Underhåll innebär att minst 1/3 av fibrerna är kvar, annars är priset högre än underhållspriset, eftersom det blir mer arbete och mer tid. Längden på fransförlängningarna väljs efter skick och längd på dina egna fransar, så att dina egna fransar tål dem och inte skadas. Det är upp till kunden att ta hand om fransarnas renhet med det rengöringsskum som är avsett för dem, vilket jag rekommenderar att få med min vårdgivare vid första besöket. Du får en fransborste med vilken du lätt kan borsta och räta ut fibrerna vid behov.

 

Volym ögonfransförlängning
 

Som ovan, men volymerna är gjorda med fläktar som limmas en fläkt per dina fransar. Detta ger en känsla av överflöd, "volym".

Att blanda klassiker och volymer är också möjligt, detta skapar en snygg trasig look!

 

Permanent pigmentering av ögonbrynen

Ögonbrynens permanent pigmentering /PMU=Permanent Make Up
betyder inte att man tatuerar tribaler i pannan, utan att framhäva ansiktets vackra sidor och att gömma sämre sidor. 

Ögonbrynen gör ansiktet. Ögonbrynens pigmentering börjas med en intervju per telefon. Före själva pigmenteringen analyseras ansiktets anatomi, med andra ord ”läser” man av ansiktet. Jag tar i beaktande hela personligheten och kundens önskemål. Vi planerar tillsammans med kunden ögonbrynen i en passande form och vid behov är det möjligt till och med "ansiktslyftning". Noggrann mätning och skissande tar tid. Först efter kundens godkännande av de skissade brynen, appliceras  lokalbedövning var efter pigmenteringen kan påbörjas. Jag använder puder metoden, vilket betyder naturligt resultat med skuggningar och 3D effekter.

Pigmenteringen innefattar 2 behandlingsbesök: första besöket är grundarbetet. Pigmentet förs in i dermis, där den placerar sig inom 28 dagar (cellernas cykel) och under den tiden syns färgen genom huden. Huden är ett slags filter, vars färg beror på kroppens egna pigmentens (hemoglobin, karoten, melanin osv) mängd.

En vecka efter grundarbetet ljusnar färgen märkbart, eftersom blodkärlen läker. Efter en månad ”stiger” färgen. Då är det dags för ett återbesök var man tillsätter en optimal mängd pigment och huden är mer mottaglig fortare. När läkningsprocessen är klar, får vi önskat resultat. Pigmenteringen är alltså en process vars slutliga resultat är synligt ca 2 månader efter första besöket.

Ibland kan det också behövas en extra påfyllnings behandling. Det är beroende av hudens egenskaper; hur mottaglig huden är för pigmentet och hur det hålls på huden. Behandlingar som görs inom 2 månader från --- är återbesök. Över 2 månader från behandlingen handlar det om att förstärka färgen, varefter priset för mina egna arbeten är påfyllningspris (se prislista). Begreppen återbesök och färgpåfyllning berör mina egna arbeten.

Jag använder i mitt arbete ytterst rena och syntetiskt framställda PermaBlend -mineralpigmentter. Hypoallergeniska ämnen framställs alltid syntetiskt.

Är du ny pigmenteringskund kan du boka tid genom att ringa 0503805989 eller komma på besök!